Klanten aan het woord

Als je als patiënt via het ziekenhuis naar de orthopedisch schoentechnicus moet, dan spreekt men in bewoordingen als “U heeft een afspraak met de schoenmaker?”. Dit woord “schoenmaker” vind ik naar eigen ervaring de lading niet dekken.
Een orthopedisch schoentechnicus van Heetkamp is een kunstenaar en vormgever op zich.
Hij ontwerpt en bedenkt oplossingen, daar waar de traditionele schoenen niet meer voldoen. Vroeger waren dat vaak onsierlijke, om maar niet te spreken, van lelijke schoenen. Naast het gemak, ondersteuning en bescherming op de gewenste plaatsen, is er ook ruim aandacht voor het aanzicht. Dit laatste heeft mij persoonlijk nogal getroffen.

Ik heb ten gevolge van Posttraumatische Dystrofie een spitsvoet. Een tante van mij heeft hier in het verleden een soort stoffen slof voor gemaakt. Heel functioneel maar optisch lelijk. De orthopedisch schoentechnicus van Heetkamp heeft op dit moment in de ontwerpfase al een sok/schoen gemaakt die, naast de functionaliteit, er optisch ook nog eens stukken beter uitziet. Dit laatste heeft mij bijzonder getroffen daar ik zelf grafisch vormgever ben.

Naast alle vakkundigheid van schoenen op maat, zie ik duidelijk ook een dubbele creatieve kant aan de werkwijze van dit bedrijf. Functionaliteit en vormgeving gaan hier in harmonie samen. Dit heeft in mijn geval geresulteerd in een aangepaste schoen voor mijn linker diabetesvoet, die niet is te onderscheiden van een normale schoen en een uitprobeerschoen/ pantoffel voor mijn dystrofische voet.

Ik vind de producten van Heetkamp Orthopedische Schoentechnieken getuigen van vakkundigheid in functionaliteit en in vormgeving. Hieruit is mij gebleken dat aangepast ook mooi kan zijn.